Na webinári si povieme základné zásady a povinnosti zamestnávateľa pri zabezpečovaní stravovania a pri poskytovaní finančného príspevku na stravovanie. Na príkladoch sú vysvetlené zdroje príspevkov zamestnávateľa na stravovanie a na finančný príspevok na stravovanie (náklad/výdavok zamestnávateľa, sociálny fond), sumy/rozsah príspevkov na stravovanie a na finančný príspevok na stravovanie (minimálny a maximálny) ako aj minimálna hodnota stravovacej poukážky a to v sumách platných od 1. septembra 2024 vo väzbe na zvýšenú sumu stravného pre pracovné cesty v trvaní 5 až 12 h (opatrenie MPSVR SR č. 211/2024 Z. z. o sumách stravného). V základných rysoch je riešená aj daňová a odvodová problematika vo väzbe na príspevky zamestnávateľa, problematika rozšírenia stravovania na iné skutočnosti/okruh osôb, ako aj rôzne statusy.